Advertoral i samarbejde med Bot-shop.dk

Paddy har endnu engang fået æren af at teste et nyt dækken fra Horseware – Denne gang er der tale om Rhino Wug Vari-layer Heavy 450 gram. Dette er i mine øjne en ret speciel model, og det er ikke alle den ligger optimalt på, men for nogle heste vil modellen være guld værd.

Det vigtigt at finde et dækken der ligger optimalt! Rhino er i mine øjne designet med fokus på mankepartiet. Det specielle ved Rhino Wug er, at det har halv høj hals, som er ideelt hvis hesten er sart ved mankepartiet eller er meget markeret. Den halvhøje hals bevirker, at der ikke er nogle syninger, som kan skabe trykninger, slidmærker eller direkte sår ved mankepartiet. Det skal dog siges at jeg personligt syntes dækkenet er designet til den lidt smallere hest uden for stor en hals.

Det specielle ved Horseware Rhino Wug Vari-layer er endvidere, at dækkenet er designet med thermobonded fiberfyld for bedre varmeisolering. Flere større undersøgelser viser, at varmetabet hos en hest er størst hen over rygsøjlen, hvor hestens mest sårbare muskelgrupper sidder. Vari-layer systemet fordeler mængden af fyld, så der er mest fyld i toppen af dækkenet langs rygsøjlen, mens der gradvist er mindre fyld ned langs siderne på dækkenet. Systemet betyder også, at dækkenet er lettere end de traditionelle dækkener med samme mængde fyld ved rygsøjlen og ned langs siderne.

Rhino Wug er samtidig designet med en unik vandtæt barriere teknologi, der ikke sidder i det yderste lag. Ved at den vandtætte barriere ikke sidder i det yderste lag, vil dækkenet selv ved små huller i det yderste lag, fortsat være vandtæt. Dette gør dækkenet ideelt hvis ens hest går på fold med andre heste. Som noget helt nyt er der 3 års garanti på vandtæthedem på denne model.

Ydersiden består af 1000 denir polypropylene. Denier betegner stoffets styrke og vævningens tæthed. Man siger, at jo højere denier dækkenet besidder, jo stærkere er dækkenet. Dog har det også betydning, hvilket ydermateriale dækkenet er produceret i, hvor polypropylene er blandt de stærkeste.

Dækkenet er designet til at give hesten maksimal bevægelsesfrihed via V-frontlukningen og de forhøjede benudskæringer, og indersiden er designet med glat antistatisk og antibakterielt polyesterforring, der forhindrer friktion og deraf slitage ved især skulderpartiet. Den antibakterielle funktion er medvirkende til at forbygge eventuel hudinfektion i de fugtigere måneder.

Dækkenet har 3 gjordstropper for optimal tilpasning, så dækkenet retter sig tilbage på plads, hvis hesten for eksempel har rullet sig, samt en stor haleklap der giver optimal beskyttelse af lændemusklerne og bagparten. Haleklappen skærmer mod kulde, regn og blæst og dækker ligeledes den kulde udsatte del af hestens halerod.

Forskellen på Horseware’s øvrige modeller og Wug er, at der til Wug ikke kan anvendes linersystem. Linersystemet tager netop ikke højde for hestene med markerede mankepartier, hvorfor det ikke ville give nogen mening hvis man kunne isætte liner i Wug-modellerne.