Nu det blevet så køligt og drengene er klippet, at de får et 50 grams frugttransporterende dækken på under transport til stævner. Dette er for at holde dem varme under transport så de ikke bliver afkølet. Det fugttransporterende er samtidig for at sikre sig at de ikke bliver våde under dækkenet hvis de af en eller anden årsag skulle blive lidt stresset. Jeg er så heldig at drengene oftest er ret afslappet under kørsel, så jeg har endnu til gode at de er blevet svedte under transport grundet stress, men det er der desværre nogle heste der bliver og dette skal man tage højde for i forhold til valg af dækken.

Jeg har før anvendt Back on track netdækken, men da disse dækkener er mere end 5 år gamle og har udtjent deres værnepligt har jeg i år købt Rambo Airmax cooler fra Horseware i samarbejde med bot-shop

Horseware Rambo Airmax er et polyester netdækken med blød og absorberende inderside, der transportere fugt væk fra hesten. Dækkenet har ligeledes en glat yderside, der bevirker at strøelse ikke hænger fast hvis det evt også skulle anvendes som stald-eller natdækken.

Dækkenet skal anvendes til de tidlige eftersåsnætter, men kan ligeledes anvendes under transport eller som underdækken de køligere nætter. Det har dobbelt frontlukning og 2 gjordstropper.

Rambo Airmax cooler kommer både med den klassiske dobbelt bringelukning, og i en version med disc lukning. Årsagen til jeg valgte dobbelt bringelukning i dette tilfælde var at jeg også gerne ville kunne anvende dækkenet i de køligere efterårs- og forårsmåneder som natdækken og jeg derfor ville sikre mig at lukningen i forhold til disc skulle blive dårligere grundet træpille-strøelse i velcroen. Derfor faldt valget på dobbelt bringe lukning.

Ligeledes har Horseware tilføjet muligheden for fjernelse af gjordstropperne via velcro på den ene side. Dette gør, at dækkenet derved også kan anvendes til at ligge over hesten mellem klasserne uden at man så har gjordstropper der hænger og flagre. Da disse let kan tages af og sættes på efter behov.

Rambo Airmax Cooler fra Horseware koster ved Bot-shop 574 kr.