Indlæg sponsoret af Hestehuset Husted! 

Jeg er klart til de neutrale klassiske farver, når det kommer til udstyr. En kombination af brun, navy og sort er i mine øjne elegant. Min sadel, trense og fortøj er brun, og det samme gør sig derfor gældende for gamacherne. Dette kombineres enten med navy hut og underlag – eller sort.

Min yndlingstrense er af mærket Dy’on – og jeg bliver rigtig tit spurgt til modellen. Det er Dy’on’s anatomisc flash noseband bridle (B134) fra Dy’on kollektionen. Fortøjet er modellen Anatomic breastplate (B438) med running martigale attachment (B435). Begge dele kan købes gennem Hestehuset Husted.

Jeg er klar fan af at drengene matcher – der er en grund til de går under navnet tvillingerne. Lige når det kommer til Kentucky Horseware har endnu jeg ikke to sæt af hver. Så da de stillede til start forleden var Carlton iført navy og Copyright iført sort. Det som især tiltaler mig ved Kentucky Horseware er, at alle deres produkter er designet med fokus på hver enkelt lille detalje og funktionalitet. Ikke kun ser det hamrende godt ud på hesten, men pasform og kvaliteten er ligeledes i top – og det er vigtigt for mig!

Det vigtigste i forhold til køb af underlag er fokus på materiale, kvalitet, pasform og åndbarhed – og det er alle features, der er tænkt på ved design af Kentucky Horsewear lækre underlag.

Ydersiden består af slidstærkt bomuld kombineret med en brun læderkant for et pænt og elegant udseende. Pasformene giver plads ved manken og forhindre derved at skabe trykninger eller gnavesår. – Indersiden af underlaget er består af absorberende microfibre stof. Stoffet absorberer fugten og lader hestens ryg ånde, og sikre derved at hesten er bedst muligt afkølet. Materielet besidder en hurtig tør funktion. Dette gør underlaget ideelt især på de varmere sommerdage, hvor underlaget skal anvendes ved to klasser på samme dag – Der er virkelig ikke noget værre end at man enten skal have 4 underlag med til to heste, eller skal ligge et vådt underlag på ved anden klasse.

Kentucky saddle pad jump: https://hestehusethusted.dk/index.php?route=product/product&path=120_73&product_id=991

Matchende til deres lækre underlag har Kentucky designet flere forskellige modeller af hutter. Fælles for de enkelte modeller er det stilfulde og professionelle udseende. Hutterne er designet med ekstra materiale bag ørnene for optimal fit under trenser med bredt nakkestykke og består af lækkert stikket materiale.

Det er muligt at købe hutterne med forskellig snit, hvor jeg personligt er fan af wellington-snittet (som på billederne). Selve ørene delen fås i to forskellige udgaver. Modellem Kentucky fly veil soundless wellingston, der består tykke øre i neopren, der reducere lyden drastisk mens modellen kentucky fly veil består af strækbart lycra materiale, der sikre et slankt fit omkring ørene. Som noget helt nyt har de designet to nye modeller. En med flot lækker læderkant, som matcher perfekt til underlagene ,og en sparkeling udgave med indvævet glimmertråde i stikdelen og rhinsten.

Kentucky Fly Veil Wellington: https://hestehusethusted.dk/index.php?route=product/product&path=114_128&product_id=1125

Kentucky Fly Veil: https://hestehusethusted.dk/index.php?route=product/product&path=114_128&product_id=990

Både Carlton og copyright er iført den lækre kentucky pladegjord med neutral lam, og der er flere årsaget til hvorfor jeg har valgt netop denne gjord.

Der er rettet fokus på design med anatomisk udformning omkring albuerne for bedst mulig bevægelsesfrihed og komfort, og pladedelen beskytter mod slag grundet den stødabsorberende gel, som reducere selve stødet.

Det immiterede lammeskind er især modstandsdygtig over for sved og snavs, og er designet, så det let at rengøre lammeskinnet. Selve lammeskinnet kan tages af gjorden og vaskes på 30 grader. Hvis man i stedet ønsker brun eller sort lam, er det muligt at tilkøbe lammeskind i ønsket farve – og jeg har på fornemmelsen at man inden længe ligeledes kan købe et cover af kunstlæder, så det er muligt at skifte lammeskinnet ud med kunstlæderet, hvis man på selve stævnedagen står med vådt føre.

Selve gjorde er ligeledes produceret af kunstlæder, som derved ikke suger sved, snavs eller vand til sig, som normal læder gør. Dette gør gjorde let at rengøre, og den bliver aldrig tung og våd, som en normal lædergjord, når den har været i vådt føre.

Kentucky Sheepskin Stud Girth: https://hestehusethusted.dk/index.php?route=product/product&product_id=914&search=kentucky+&page=3

Sporeret af: