Et andet hot emne inden for ridesporten (og bloggerverden) er hvordan man skaffer sponsorer og samarbejdspartnere – og det er et spørgsmål jeg tit bliver stillet! Hvordan har jeg opnået de sponsor- og samarbejdsaftaler jeg har, og hvilke krav er der stillet ved indgåelsen af aftaler? Svaret til dette spørgsmål er komplekst, for hver aftale er skruet forskelligt sammen.

Størstedelen af rytterne i ridesporten indgår aftaler på baggrund af deres resultater i sporten og deres synlighed på stævnebanerne, men det ikke ens betydende med, at det er det eneste sponsorere vælger ud fra. For mit vedkommende har jeg opnået fine nok resultater i ridesporten på distriks- og landsplan på 105-125 niveau, men det sidste års tid har jeg faktisk ikke startet, og stævnerne har ikke været min fokus. Jeg har dog stadigvæk kunne bidrage med eksponering gennem Horsegroom Denmark, og det er bloggen, der i de fleste tilfælde har gjort, at jeg har kunne indgå sponsor- og samarbejdsaftaler. Med en blog på over 47.000 følgere på facebook og 37.000 følgere på instagram, har jeg kunne skabe synlighed for mine sponsorer og samarbejdspartnere, og det er synligheden, de har lagt vægt på.

Som før skrevet er indgåelse af aftaler meget komplekse og varierer enormt. Ved nogle af mine aftaler modtager jeg økonomisk støtte eller produkter mod eksponering, mens jeg ved andre har muglighed for at købe produkterne til indkøbspris. For mit vedkommende kan alle tre ting være lige så fantastiske, for fælles for aftalerne er, at de hjælper mig økonomisk i sporten på den ene eller anden måde.

Når man snakker omkring indgåelse af aftaler, er det vigtigt at forstå, at begge parter skal have glæde af samarbejdet. Jeg arbejder for virksomhederne ved at eksponerer og skrive indlæg omkring deres produkter og kombinere indlæggene med kvalitets billeder, som de efterfølgende kan anvende på de sociale medier. Jeg går oftest i dybden, når jeg laver indlæg, og det vigtigt for mig at begrunde mine valg og tanker i forhold til det enkelte produkt. Produktet skal have relevans for mig (eller drengene), ellers takker jeg nej.

Når man kontakter mulige sponsorer i forhold til ønsket om indgåelse af aftale, er det vigtigt at definerer hvorfor det er præcis dem, man ønsker at indgå aftale med. Fælles for mine aftaler indgået med mine sponsorer og samarbejdspartere er, at jeg havde stort kenskab til deres brand, da jeg gjorde brug af produkterne længe inden jeg indgik samarbejde med dem. Det viste over for parterne, at det ikke omhandlede at få gratis produkter, men at jeg oprigtigt gerne ville indgå en aftale med dem på baggrund af deres brand og produkter. Ved kontakten definerede jeg også hvad, jeg mente jeg ville kunne bidrage med.

Det er ligeledes vigtigt at gøre sig tanker omkring aftalen. Hvilke forventninger har man selv til et eventuelt samarbejde, og hvilke forventninger har virksomheden i forhold til indgåelse af samarbejdet – disse forventninger skal afstemmes fra start. Er det ugentlig indlæg, månedlige indlæg, anbefaling af deres produkter til evt. nye kunder, eksponering af produkter fx til stævner, i hverdagen eller på de sociale medier. Det vigtigt man kender til virksomhedens sortiment, og generelt indgår i dialog for bedst muligt samarbejde.

Photo credit: Casper Dufour